Affaldsselskab vil det fejlsorterede erhvervsaffald til livs

WASTETECH AF SIMON FREIESLEBEN: Nye sorteringsanalyser viser, at op mod halvdelen af det erhvervsaffald Argo modtager til forbrænding kan genanvendes. Affaldsselskabet tror på, at op mod 30.000 tons kan reddes fra destruktion og vil frem til og mod 2022 arbejde på at finde løsninger.

For to år siden begyndte det sjællandske affaldsselskab Argo at udfase kategorierne småt og stort brændbart på deres genbrugspladser i et forsøg på at øge genanvendelsen. Forsøget viste sig at være en succes, så nu har Argo sat erhvervsaffaldet under luppen for at se, om der også kan findes lignende gevinter her.

Med hjælp fra Rambøll og Econet har Argo gransket data og lavet sorteringsanalyser på det erhvervsaffald, som de modtager til forbrænding. Resultatet tyder ifølge projektleder Berit Nielsen på, at der absolut ligger et potentiale, som det er værd at gå efter:

»Når vi kigger på 2018-data, så er vores bedste estimat, at potentielt halvdelen af det forbrændingsegnede erhvervsaffald burde kunne genanvendes,« fortæller Berit Nielsen og fortsætter:

»Det er selvfølgelig vigtigt at påpege, at billedet kan se anderledes ud i dag end for to år siden. Der sker jo hele tiden meget i affaldsbranchen. Og så er det nok også usandsynligt, at vi kan trække alt genanvendeligt ud af bunken. Vi taler nok snarere om i bedste fald at kunne hive 30 procent ud til genanvendelse.«

Læs hele artiklen her