Book adgang til direkte genbrug

Folketinget har ønsket at borgere og erhverv skal have mere adgang til direkte genbrug, altså til de materialer som er funktionelle og leveres i form af affald på genbrugspladserne. Derfor åbner ARGO op for at private, erhvervsdrivende og øvrige kan reservere et modtagerområde på genbrugspladsen. Her vil den enkelte kunne modtage efterspurgt materiale fra sine medborgere. Initiativet startes op på Køge Genbrugsplads.

Konceptet er, at hvis man fx står og mangler noget træ til at færdiggøre et skur eller mangler møbler til sin studiebolig, så kan man reservere et modtagerområde på en genbrugsplads via ARGO’s hjemmeside. På hjemmesiden booker man den dag, man ønsker at modtage det efterspurgte materiale. Herefter er det op til personen, at markedsføre de materialer som efterspørgers. Det kan fx gøres via egne sociale medier eller med et par skilte på genbrugspladsen. Der er bookerens ansvar at være tilstede den pågældende dag, og tage imod det efterspurgte materiale.

Hvem kan reservere et modtagerområde
I princippet kan alle reservere et modtagerområde, private, erhvervsdrivende, institutioner, skoler og foreninger. Dog skal man være bosiddende i en af de kommuner hvor ARGO driver genbrugsplads, det vil sige Roskilde, Lejre, Køge, Stevns, Kalundborg eller Solrød. Det eneste man ikke kan modtage, er farligt affald og materialer af asbest.

– Dette er en måde at fremme den direkte genbrug på, og som kommer alle potentielle målgrupper til gode. Vi starter op på Køge Genbrugsplads, og ser hvordan der bliver taget imod det. Hvis det bliver den succes, som vi håber på, så er det meningen, at tiltaget skal bredes ud til samtlige genbrugspladser på sigt, fortæller Finn Kjær, der er genbrugschef i ARGO.

Klik her og få linket til ARGOs hjemmeside, hvor du kan booke et modtagerområde.

Yderligere information
Kontakt gerne kommunikationskonsulent Rie Døllner på mail: rid@argo.dk eller mob.: 6155 8605.