Roskilde kraftvarmeværk

På kraftvarmeværket energiudnytter vi det affald, som ikke kan genbruges eller genanvendes.

Adresse

Håndværkervej 70, 4000 Roskilde
Tlf.: 46 34 75 00 – Fax: 46 34 75 10

Åbningstider

Mandag – fredag* Kl. 6.00 – 15.30**

Lørdag (kun dagrenovation) Kl. 6.00 – 12.00
*Biomasse kan kun afleveres mandag – torsdag mellem kl. 7.00 – 15.00 og fredag mellem 7.00-14.30
** Kontant kunder kan kun aflevere affald mandag – torsdag i tidsrummet 07:00-15:00 og fredag mellem 07:00-14:30

Roskilde Lysfest

Kan du levere en kort historie om hvad dit ’miljø-nytårsforsæt’ er eller beskrive det som et lysscenarie, så kan du vinde et gavekort på kr. 500,- til Gensalg og dit helt eget lysshow på Energitårnet fra den 24. januar 2020 og en uge frem.

Har du taget beslutning om, at du i det nye år vil være mere miljøbevidst fx i dine indkøb, udskifte flyveture med en mere bæredygtig rejseform eller måske deltage i ’World clean up day’…? Listen af miljøvenlige tiltag er lang og alle tiltag, store som små, kan i sidste ende have afgørende betydning for klimaudviklingen og de kommende generationer.

For at fejre lyset, som det positive og inspirerende, i forbindelse med Roskilde Lysfest, og samtidig opfordre til større bevidsthed omkring gode miljøtiltag, har ARGO valgt at udbyde en lys-konkurrence med afsæt i ’Miljø-nytårsforsæt’.

Eksempel på en beskrivelse af et ’miljø-nytårsforsæt’:
Bedre affaldssortering – større genanvendelse

Lyset blinker i forskellige farver og på forskellige placeringer på Energitårnets facade. De blinkende farver symboliserer den øgede sortering i husholdninger og genbrugspladserne. De mange blinkende plamager nedtones med tiden, idet mere og mere affald bliver sorteret korrekt og dermed opnår større genanvendelighed, når det sendes til videre bearbejdning. Til sidst står Energitårnet i den flotteste flaskegrønne farve, som er miljøets farve, og den som guider os mod en mere grøn fremtid.

Kriterier for din historie eller lysbeskrivelse

For at komme i betragtning til en vinderstatus skal din historie eller beskrivelse af et lysscenarie, have relation til emnet og dernæst lægges vægt på fantasi og ide. Dommerne er ARGOs direktør Trine Lindegaard Holmberg og vicedirektør Klaus W. Hansen – sidstnævnte stod i spidsen for etableringen af Energitårnet tilbage i 2013.

Lysdesigner – og programmør fortolker dit bud på ’Miljø-nytårsforsæt’
Når ARGO har modtaget alle bud vil det bedste sendes videre til en ekstern lysdesigner, som vil fortolke det i et lysscenarie. Den 24. januar hvor Roskilde Lysfest starter vil Energitårnet været forsynet med vinderens lysscenarie.

Indsend dit bud allerede nu
Du skal sende dit bud på mail til info@argo.dk og skrive ’Miljø-nytårsforsæt’ i emnelinjen.  ARGO skal have dit bud inden den 12. januar 2020. Husk at skrive dit navn og telefonnummer i mailen, så ARGO kan komme i kontakt med dig i tilfælde af, at du løber med præmien.

Åbningstider jul og nytår

Kraftvarmeværket, Gadstrup Genbrugsterminal og Audebo Miljøcenter
Kraftvarmeværket, Gadstrup Genbrugsterminal og Audebo Miljøcenter har lukket den 24., 25, 26, 31. december og 1. januar 2020.

ARGO råder over 2 topmoderne kraftvarmeværker, som både kan producere fjernvarme og el.

Det ene værk, Energitårnet, ovnlinie 6 er taget i drift i 2013, mens ovnlinie 5 er etableret i 1999.

Grundlæggende består et moderne kraftvarmeværk af 4 hoveddele:

  • En rist hvor affaldet brændes
  • En kedel hvor varmen fra forbrændingen omsættes til damp
  • En røggasrensningsdel
  • En turbine til at producere el og fjernvarme

El leveres til det almindelige el-distributionsnet og sælges på markedsvilkår i konkurrence med andre producenter.

Fjernvarmen afsættes til transmissionsselskabet VEKS, hvis transmissionsnet strækker sig fra Roskilde til København og langs Køge Bugt til Køge.