Invitation til åbning af Gensalg i Køge

KØGE GENBRUGSPLADS: KØGE GIVER ET SKUB I DEN CIRKULÆRE RETNING, NÅR ARGO ÅBNER GENBRUGSBUTIKKEN ’GENSALG’ : Du er inviteret til en åbningsfest af de genbrugelige af slagsen den 27. marts klokken 15.30, hvor ARGO slår dørene op for genbrugsbutikken Gensalg på Køge Genbrugsplads.

Gensalg fejrer åbningen med masser af god forplejning og festlige indslag – og så har butikken 50% på alle varer i dagens anledning. STU Køge (unge med særlige behov) kommer og laver mad til de fremmødte, og Kaffe Karma (en social indsats for hjemløse) kommer og serverer kaffen. Dertil kommer Niels Hörup, bestyrelsesformand for ARGO, og Niels Rolskov, udvalgsformand for miljø- og planudvalget i Køge Kommune, og giver et par ord med på vejen.

Betydeligt bidrag til den grønne omstilling Gensalgskonceptet ligner som udgangspunkt alle andre genbrugsbutikker, der sælger effekter, som er funktionsdygtige, men ikke længere har nogen værdi for sin ejer, men kan nemt have værdi for en anden. Genbrugsbutikkerne, uanset ophav, bidrager betydeligt til den grønne omstilling, og hjælper os til at gøre op med ’køb og smid væk kulturen’ til gavn for miljøet.

Samfundsmæssig dimension  Der hvor Gensalgs-konceptet adskiller sig fra øvrige genbrugsbutikker, er på det samfundsmæssige område. Gensalg skal bringe mennesker, der står langt fra arbejdsmarkedet, tættere på. Det betyder, at fx STU’er, unge mennesker med særlige behov der ikke har direkte adgang til et ordinært arbejde, skal kunne komme i praktik i kortere eller længere periode i butikken. Derudover er der også plads til at sprog-, virsomhedspraktikanter og jobprøvninger kan komme i praktik. Det samfundsmæssige ansvar tager ARGO meget alvorligt, og har forpligtet sig til løbende at have op til fem praktikanter i butikken og fire fleksjobber i sorteringsområdet. På den måde får praktikanterne afprøvet og udviklet sine færdigheder – og mere arbejdsparat til fremtidige udfordringer.

ARGO glæder sig meget til at se dig/jer til åbningen ;0)

Adressen er: Tangmosevej 104B, 4600 Køge