Nyheder

Vær med i markedsdialogen om vores kommende CO2-fangstanlæg 

Vi inviterer nu potentielle forretningspartnere og interessenter fra hele CCS-værdikæden til markedsdialog om etableringen af vores kommende CO2-fangstanlæg.

Nye regler: Sådan afleverer du asbestaffald fra 15. februar

Arbejdstilsynet har indført nye regler for, hvordan du må aflevere asbestaffald. Reglerne gælder på vores genbrugspladser og på vores Miljøcenter i Audebo fra 15. februar 2024. Læs her hvordan du gør.

Gratis kompost til din have

Kom med når vi holder kompostdag på 13 af vores genbrugspladser den 23. og 24. marts 2024.

ARGO markerer tronskiftet med kongeblåt lys i Energitårnet

Når Dronning Margrethe på søndag den 14. januar abdicerer og overlader tronen til kronprins Frederik, sætter vi om aftenen kongeblåt lys på Energitårnet.

Se vores åbningstider i julen

Vores genbrugspladser og Gensalg-butikker holder lukket den 24., 25. og 26. december, nytårsaften og den 1. januar. Er du tilmeldt vores døgnåbent-ordning, kan du naturligvis stadig aflevere affald udenfor de bemandede åbningstider på vores ni døgnåbne pladser.

Vi gør Black Friday til Green Friday

Med 50 procent på alt i vores tre Gensalg-butikker gør vi op med forbrugsfesten ”Black Friday” den 24. november og inviterer i stedet til ”Green Friday”.

ARGO sikrer nu, at langt mere tekstilaffald genanvendes

Med en ny aftale om behandling af tekstilaffald sikrer ARGO nu, at mindst 80 procent af borgernes tekstilaffald bliver til nyt tøj eller andre produkter.

ARGOs genbrugsanlæg i Gadstrup har fået ny ejer

ARGOs genbrugsanlæg i Gadstrup er blevet opkøbt af Urbaser for 36 mio. kr. med officiel overtagelse allerede fra 1. juli 2023. Virksomhedsoverdragelsen omfatter aktiver, medarbejdere samt krav om affaldshåndtering frem til 1. januar 2025. Læs hele pressemeddelelsen om overtagelsen i vedhæftede fil.

ÅRSRAPPORT: ARGO sendte knap 49 mio. kr. retur til kunderne

ARGOs nye årsrapport viser, at selskabet på baggrund af et godt årsresultat i 2022 sendte knap 49 mio. kr. retur til kunderne og dermed endte med en samlet bundlinje omtrent i balance.

ROSKILDE GENBRUGSPLADS MIDLERTIDIG LUKKET

Grundet brand hos Solum, nabo til Roskilde Genbrugsplads, er genbrugspladsen lukket søndag den 21. maj klokken 17. Dette gælder også for brugere af døgnåbent. Roskilde Genbrugsplads genåbner mandag den 22. maj klokken 9.00.

Salg af Gadstrup Genbrugsanlæg

En virksomhedsoverdragelse af Gadstrup Genbrugsanlæg med de på ejendommen værende aktiver og medarbejdere, inklusive et krav om affaldshåndtering i en tidsbegrænset periode.

KOMPOSTDAG 2023

Kompostdagen er lørdag den 1. april indenfor de normale åbningstider. Komposten kan hentes på alle ARGOs genbrugspladser, med undtagelse af Bjæverskov Genbrugsplads. Det er også muligt at hente kompost hos Miljøcenter Audebo (Hagesholmvej 7, 4520 Svinninge). BEMÆRK: Store Heddinge Genbrugsplads og Høng Genbrugsplads har kompostdag søndag den 2. april. NB.: Den gratis kompost er så længe lager have.

ELEVER FRA FGU PÅ RUNDVISNING HOS ARGO

Mandag den 23. januar havde ARGO besøg af 24 elever fra FGU, Køge, som skulle på rundvisning på både ARGOs Energitårn og Roskilde Genbrugsplads. Inden turen gik til Energitårnet, fik eleverne, af rundviser Karen Bahn Kristensen, i store træk gennemgået, hvad der sker på et kraftvarmeværk, og om ’restaffald’ som bruges til at producere el og fjernvarme. Der var ikke mange spørgsmål fra eleverne på daværende tidspunkt, men en stor nysgerrighed på at komme ind på Energitårnet og opleve det hele indefra.

Sejlivet myte om dit affald: Den må gerne dø

De mange borgere i affaldsselskabet ARGOs ni ejerkommuner er efterhånden rigtig gode til at affaldssortere, men ARGO og kommunerne kæmper med en myte, som bare ikke vil dø.

JULE-SPECIAL SKRALDEFEST – Gratis genbrugsguld til genbrugsjægere

Den 14. december gentager ARGO succesen og afholder ’Jule-Skraldefest’ på Roskilde, Køge, Torkilstrup, Gørlev, Hårlev og Viby genbrugsplads. Skraldefesten foregår i tidsrummet 17-19, hvor der gives fri adgang til alle genanvendelige materialer på pladsen.

PRODUCENTANSVARET HAR POTENTIALE TIL AT SKUBBE PÅ DEN GRØNNE OMSTILLING

Det ’Udvidede producentansvar for emballage og engangsplastprodukter’ skal træde i kraft den 1. januar 2025. Af aftaleteksten i den politiske aftale fremgår det at formålet er at gøre producenter økonomisk ansvarlige for deres emballage, og fremme den cirkulære økonomi, herunder minimere og genanvende mere emballage. Endelig lovgivning er ikke på plads endnu, men afgørende rammer og vilkår forventes at lande i henholdsvis 2023 og 2024.

Genanvendelse af valgplakater

VIL DU VÆRE MED TIL AT SIKRE HØJ GENANVENDELSE AF VALGPLAKATER – SÅ AFLEVER DINE VALGPLAKATER PÅ ARGOS GENBRUGSPLADSER!

ENERGISELSKAB FØRER MILLIONER TILBAGE TIL KUNDERNE

Affalds- og energiselskabet ARGO har i første halvår af 2022 realiseret et stort overskud fra selskabets affaldsenergianlæg i Roskilde på grund af de høje markedspriser på el. Det overskud vil ARGO sørge for, at affalds- og varmekunderne nu får del i allerede i år.

BORGERE ELSKER GENBRUG

At borgere og brugere af genbrugpladser elsker genbrug, kunne konstateres ovenpå afholdelsen af den første ’Skraldefest’ nogensinde i ARGO regi. ARGO, i samarbejde med studerende fra CORO Co-lab Roskilde, afholdte ’Skraldefest’, søndag den 26. maj på Roskilde Genbrugsplads.

I MADAFFALDETS FODSPOR

31 fagmedarbejdere fra kommuner og forsyninger, samt en håndfuld ARGO-medarbejdere, tog i fodsporene på madaffaldet på en solrig dag i juni måned. For at blive klogere på madaffaldet, udbyttet og med sigte på en større vidensdeling inviterede ARGO på tur til ARGOs nye aflæsserbygning til madaffald, forbehandlingsanlægget Gemidan og Solrød biogasanlæg.

Tour de France: FRA ENERGITÅRN TIL EIFFELTÅRN

Tour de France-ruten går gennem fem af ARGOs ni ejerkommuner den 2. juli, og det vil ARGO naturligvis være med til at markere. Markeringen sker i form af særligt lys på Energitårnet, brugte gule cykler i byrummet i Roskilde, ARGOs medarbejdere i gule førertrøjer, og tour-bannere på genbrugspladserne – alt sammen under overskriften ’Fra Energitårn til Eiffeltårn’.

SORTERING AF MADAFFALD OG ANDET GENANVENDELIGT ERHVERVSAFFALD

I forbindelse med et pilotprojekt, der har til formål at optimere virksomheders affaldssortering af genanvendelige materialer modtager et stort antal virksomheder et brev i løbet af maj. Brevet er en fælles opfordring fra kommuner, ARGO som affaldsbehandler, ARI Affalds – og ressourceindustrien, samt øvrige af erhvervslivets brancheforeninger, som dels giver gode råd til, men også direkte hjælp til optimeringen af affaldssorteringen.

ET TRAVLT OG SUCCESFULDT ÅR HAR SENDT OVERSKUD RETUR TIL KUNDERNE

I ARGOs nye årsrapport fremgår det, at 2021 gav et overskud på 35,7 mio. kr. – og det er efter, at affalds- og energiselskabet har sendt 39 mio. kr. retur til kunderne. Overskuddet i 2021 afspejler en robust økonomi i ARGO, hvilket er en forudsætning for stabile og lave priser for ARGOs kunder. Samtidig lægger det fundamentet for, at ARGO fortsat kan være en central spiller i den grønne omstilling, hvor fokus er størst mulig genanvendelse og genbrug i affaldshåndteringen.

ARGO ÅBNER FOR YNGRE GÆSTER PÅ RUNDVISNINGER PÅ KRAFTVARMEVÆRKET

Det har på genbrugspladserne altid været muligt for børnehavebørn at få en rundvisning, og blive klogere på affaldet. Kraftvarmeværket på Håndværkervej i Roskilde har derimod haft et alderskrav på 10 år på rundvisninger. Et forsøg med en førsteklasse har nu åbnet op for, at tilbyde alle klassetrin i folkeskolen en rundvisning på kraftvarmeværket.

FART PÅ CO2 FANGST OG BEDSTE RAMMER FOR UDFASNING AF NATURGAS

Fjernvarmesektoren kan og vil spille en rolle i udfasningen af naturgas og den grønne omstilling. Vi skal sætte farten op ambitionerne om CO2-fangst og skabe de bedste rammer for udfasningen af naturgas.

Plastens potentiale kan udnyttes bedre

Vi kan blive bedre til at genanvende plast, men det kræver en indsats fra såvel forbrugere som kommunale affaldsselskaber og ikke mindst plastproducenterne, der skal designe plasten, så den nemmere kan indgå i et cirkulært kredsløb.

DONÉR DINE NATURSTEN FOR ET BEDRE HAVMILJØ

I et samarbejde mellem foreningen ’Køge Bugt Stenrev’ og ARGO, samles der natursten ind på Køge genbrugsplads. Formålet med stenene er at forbedre fiske- og havmiljøet i Køge Bugt. Der er indsamlet cirka 50 ton natursten indtil videre, men der er brug for meget mere… så dine sten er velkomne!

IMPORT AF RESTAFFALD UNDERSTØTTER SOLIDARITETEN I EU

AFFALDSENERGI- OG FJERNVARMESEKTOREN KAN HER OG NU REDUCERE AFHÆNGIGHEDEN AF RUSSISK GAS, Debatindlæg af Lars Gullev, direktør VEKS og Trine Lindegaard Holmberg, Direktør ARGO

Danske affalds- og energiselskaber er afgørende for forsyningssikkerheden

Klimaaftalen for affaldssektoren fra 2020 bør genforhandles. Sådan lyder det fra syv af landets største affaldsselskaber i et åbent brev til regeringen og Folketinget, der vil have omgjort beslutningen om at lukke 30 procent af affaldsforbrændingsanlæggene.

Kompostdag lørdag den 9. spril

Kom og hent gratis kompost på ARGOs genbrugspladser Igen i år kan du hente gratis kompost hos ARGO. Kompostdagen bliver i år lørdag den 9. april indenfor de normale åbningstider. Komposten kan hentes på alle ARGOs genbrugspladser, med undtagelse af Bjæverskov Genbrugsplads. Det er også muligt at hente kompost hos Miljøcenter Audebo (Hagesholmvej 7, 4520 Svinninge). OBS: Store Heddinge Genbrugsplads og Høng Genbrugsplads har først kompostdag søndag den 10. april.

Ti år med døgnåbne genbrugspladser

Den 7. februar 2022 er det nøjagtig ti år siden, at ARGO åbnede Danmarks første døgnåbne genbrugsplads i Bregninge. Lige fra starten har de døgnåbne genbrugspladser været meget populære.

ARGOs input til den kommunale affaldsplanlægning 2022

Den danske affaldssektor står over for store forandringer frem mod 2030. Den politiske aftale Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi sætter rammerne for et regulært paradigmeskifte, der dels skal sikre store CO2-reduktioner – og samtidig udvikle og fremme den cirkulære økonomi.

Kunderne får gavn af positivt resultat

ARGO’s positive årsresultat luner - også i pengepungen hos fjernvarmekunderne. For nøjagtig ét år siden var affaldsenergianlægget ARGO i Roskilde lukningstruet. Som følge af en politisk aftale i Folketinget om blandt andet at reducere forbrændingskapaciteten i den danske affaldssektor, havde Kommunernes Landsforening umiddelbart før jul 2020 offentliggjort en rapport, der indeholdt den nu historiske ”lukkeliste”. Rapporten foreslog blandt andet lukning af ét af landets nyeste affaldsenergianlæg – nemlig lukning af ARGO.

Over seks ton valgplakater er på vej til genanvendelse

♻️ Opfølgning på genanvendelse af valgplakater: Opfordringen om at aflevere sine valgplakater på ARGOs genbrugspladser efter kommunalvalget i november blev taget godt imod. De indleverede valgplakaterne er netop blevet vejet og sendt afsted til genanvendelse via RenoFyn. Det blev i alt til 6,640 ton valgplakater.

Genbrug luner hos beboere på forsorgshjem i Holbæk

Genbrugstøj, møbler og ikke mindst ’startpakker’ i form af potter, pander, tallerkner m.v. til køkkenet, får beboere på forsorgshjemmet i Holbæk Karlsvognen gratis adgang til i et nyt og værdifuldt samarbejde mellem forsorgshjemmet Karlsvognen og ARGOs genbrugsbutik Gensalg i Torkilstrup. Når beboere på et forsorgshjem skal ud i egen bolig, så har de som regel begrænsede midler at etablere sig for, så dette samarbejde er et bidrag til netop denne udfordring.

ARGO har fået ny bestyrelse

Den 14. december havde ARGOs nye bestyrelse sit konstituerende møde. Bestyrelsen besluttede, at ARGO’s nuværende formand Niels Hörup fortsætter som formand i to år med Roskildes borgmester Tomas Breddam som næstformand. Derefter bytter de to plads i de efterfølgende to år.

ARGOs flotte resultat giver igen penge tilbage til kunderne

Året 2021 giver et bedre resultat end forventet for ARGO, og derfor sender affalds – og energiselskabet nu igen penge tilbage til kunderne. Det samme skete i 2019.

ENERGITÅRNET ÅBNER IGEN FOR RUNDVISNINGER

Fredag den 1. oktober er det igen muligt for skoleklasser, foreninger og andre interesse-fællesskaber at komme på rundvisning på Roskilde kraftvarmeværk ’Energitårnet’. Anlæggets mange interessante features og teknologi kan altså igen opleves ’live’, og alle de mange nysgerrige spørgsmål vil blive besvaret af kompetente rundvisere hos ARGO.

KOM TIL ÅRETS COCONF21

Vil du være med til en spændende dag, hvor hundrede af innovatører samles om tematikkerne brugeradfærd, new normal, bæredygtige boliger og grundvandssikring , som repræsenteres af ARGO, Boligselskabet Sjælland, Constructa , Fors A/S, Roskilde Kommune, Roskilde Kongrescenter og Roskildes vidensinstitutioner .  

HVOR BLIVER AFFALDET AF?

Hvad sker der med din gamle computer efter genbrugspladsen? Hvad bliver der af den tomme spraydåse? Hvordan bliver madresterne til gødning og biogas? Det og meget andet kan du få svar på i fem nye animationsfilm, der viser, hvad der sker med affaldet - fra du smider det ud, til det får nyt liv i nye produkter eller bliver omdannet til energi. Animationsfilmene skal gøre os klogere på, hvad der sker med vores affald, og vigtigheden af at sortere.

Bortskaffelsen af mink er nu veloverstået

De danske affaldsenergianlæg har nu brændt det sidste læs minkmasse fra gravene i Nr. Felding og Kølvrå. I alt er 27.371 ton opgravede mink, jord og kalk (minkmasse) modtaget og energiudnyttet på affaldsenergianlæg i Danmark.

NÅR RESTPRODUKT UDVIKLES TIL EN VÆRDIFULD RESSOURCE SOM BÆRELAG I VEJBYGGERI

I december 2020 blev helt speciel idet, at slaggegrus blev certificeret som byggemateriel. Det vil sige, at det at slaggen kan bruges som bærelag, niveauet lige under asfalten, på vejanlæg, cykel og gangstier, lagerpladser og meget andet. Faktisk er slaggegrussens bæreevne målt til at være på fuld højde med almindeligt stabilgrus, som man normalt anvender til bærelag.

FLAG PÅ ENERGITÅRNET NÅR DE DANSKE FODBOLDTALENTER GÅR PÅ BANEN

Der er sikkert mange, der sidder med krydsede fingre, arme og tæer, når de danske fodboldtalenter går på banen i det første EM nogensinde på dansk jord. I den forbindelse klæder ARGO Energitårnet i Dannebrog, og håber på, at vi bliver vidne til nogle gode og underholdende kampe – og gerne som vindere, når kampene fløjtes af, så vi kan opleve endnu mere bold

ARGOs ÅRSRAPPORT: ARGOs resultat for 2020 er tilfredsstillende trods covid-19 udfordringer

På ARGOs bestyrelsesmøde den 27. maj blev årsrapporten for 2020 godkendt. Rapporten indeholder en opsamling på de økonomiske, miljømæssige og samfundsmæssige resultater for 2020.

DIGITAL EVENT: VEJEN TIL COP 26 – AMBITIØSE KLIMAMÅL KAN OPNÅS MED CO2-FANGST

Vær med, når U.S. Embassy in the Kingdom of Denmark og C4 – Carbon Capture Cluster Copenhagen inviterer til digital event om, hvordan CO2-fangst kan levere et stort bidrag til at nå klimamålene. Fokus vil være på teknologi, innovation, og hvilke politiske tiltag der skal til for at nå målene.

Book adgang til direkte genbrug

Folketinget har ønsket at borgere og erhverv skal have mere adgang til direkte genbrug, altså til de materialer som er funktionelle og leveres i form af affald på genbrugspladserne. Derfor åbner ARGO op for at private, erhvervsdrivende og øvrige kan reservere et modtagerområde på genbrugspladsen. Her vil den enkelte kunne modtage efterspurgt materiale fra sine medborgere. Initiativet startes op på Køge Genbrugsplads.

Klar til minkafbrænding efter vellykkede test: Men de afgør det ikke selv

SJÆLLANDSKE MEDIER:, ARGO i Roskilde har over weekenden brændt mink af. Det skete som en test, for at finde ud af, om ARGO skal byde på opgaven med at få brændt de mange mink af, som er ved at blive gravet op i Jylland, efter at de i et halt års tid har ligget gravet ned.

Butikker bange for ARGO: Stank over hele Østbyen

Artikel fra Roskilde Avis: Ejeren af Hobbyland på Navervej, Steen Christensen, frygter at en ny udbygning hos naboen på forbrændingsanlægget ARGO yderligere vil forværre stanken af affald over hele Østbyen.

Trods bekymring i branchen frygter Argo ikke konkurrenceudsættelse

WASTETECH AF SIMON FREIESLEBEN: »Dødslisten« ser ud til at være borte og begravet, men udsigten til potentiel liberalisering kan ramme særligt nye forbrændingsanlæg hårdt. Argo-direktør Trine Holmberg ser dog optimistisk på fremtiden.

C4-fællesskabet: Her er vores anbefalinger til en national strategi for CO2-fangst

KRONIK I ALTINGET: Der er behov for en ambitiøs plan for fangst, lagring og udnyttelse af CO2. Potentialet er enormt, og CO2-fangst kan blive afgørende for, om Danmark når det tårnhøje klimamål i 2030 på en omkostningseffektiv måde, skriver direktører for København største energiselskaber.

Hovedstadens største forsyningsselskaber vil sammen fange 3 mio. tons CO2 om året – men det kræver politisk handling nu

ARGO MED FLERE SELSKABER: En række store forsyningsselskaber i hovedstadsområdet vil med klyngesamarbejdet C4 gøre CO2-fangst til en afgørende brik i den grønne omstilling i Danmark. CO2-reduktioner på omkring 3 mio. tons årligt er mulige, hvis man på Christiansborg udviser den fornødne politiske vilje.

ENERGITÅRNET I RØDT: Satellit med dansk udstyr lander i aften på Mars

I aften lander NASA en satellit på Mars, og det har fået New York og Sydney til at gå i rødt for, at markere denne begivenhed. Da Danmark har en del udstyr med, så går Energitårnet naturligvis også i rødt!

Glad bestyrelsesformand: Argo er reddet!

TV2 LORRY: Det funklende energitårn ved Roskilde står ikke længere til nedrivning. Energistyrelsen har forkastet KLs planer. Energitårnet lyser op i natten i udkanten af Roskilde - og det kommer det også til i fremtiden. For planen om at tage det ud af drift er kasseret.

Pressekommentar som følge af Energistyrelsens afvisning af KL’s liste

PRESSEKOMMENTAR AF NIELS HÖRUP, BESTRYELSESFORMAD I ARGO OG BORGMESTER I SOLRØD.: Kommentar til Energistyrelsens vurdering vedrørende KLs liste over, hvilke affaldsforbrændingsanlæg der bør lukke som led i den grønne omstilling af affaldssektoren.

Myndighederne kan ikke godkende KL’s plan for kapacitetstilpasning af affaldsforbrændingssektoren

ENERGISTYRELSEN: Energistyrelsen har i dag orienteret aftalepartierne bag ’Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi’ om, at myndighederne ikke kan godkende KL’s plan for kapacitetstilpasning af affaldsforbrændingssektoren.

WasteTech erfarer: Energistyrelsen dumper KL’s »dødsliste«

WASTETECH AF SIMON FREIESLEBEN: I dag bliver myndighedernes vurdering af KL’s plan for tilpasning af affaldsforbrændingskapaciteten præsenteret. Kilder tæt på processen fortæller WasteTech, at planen ikke bliver godkendt og dermed bringes en liberalisering af sektoren igen i spil.

Kommunernes Landsforenings dødsliste over forbrændingsanlæg til lukning er på vej i graven

INFORMATION: Flere myndigheder kritiserer den kommunale liste over de ti affaldsforbrændingsanlæg, som KL har udpeget til lukning. Energistyrelsen ventes fredag at meddele, at KL's liste er underkendt. Hermed vil privatiseringsløsningen fra sidste års klimaaftale for affaldssektoren dukke op igen KL's såkaldte 'dødsliste ' over de ti udvalgte affaldsforbrændingsanlæg, man anbefaler lukket for at leve op til klimaaftalen for affaldssektoren, er på vej til at blive underkendt af de statslige myndigheder.

Ni borgmestre i opråb: Lukning af ARGO er både dyrt og dårligt for klimaet

ALTINGET, KRONIK: Beslutningen om at lukke forbrændingsanlægget ARGO er truffet på et yderst mangelfuldt grundlag. Lukning vil være en miljømæssig fejl og efterlade borgerne med en milliardregning, skriver ni borgmestre fra Sjælland.

Frustration over mulig lukning af Energitårnet

SJÆLLANDSKE MEDIER: Hvis det ender med, at Argos kraftvarme­værk i Roskilde skal lukke i 2026, vil det koste dyrt på Holbæk Kommunes CO2-regnskab. Det påpeger John Harpøth (DF), formand for Holbæk Kommunes klima- og miljøudvalg og samt næstformand i Argos bestyrelse. Holbæk er en af de ni medlemskommuner.

Debat: Skæbnedag for ARGO

SJÆLLANDSKE MEDIER: For Roskildes store affaldsforbrændig og fjernvarmeforsyning hos ARGO på Håndværkervej bliver 12. februar en skæbnedag. Begejstringen var ellers stor efter klimavalget i 2019. Nu skulle Danmark reducere 70 pct. i CO2-udledningen fra 2030. Selv Venstre var med på klima-bølgen

Debatmøde om ARGO’s fremtid

SJÆLLANDSKE MEDIER: KL's oplæg er udarbejdet, efter at Folketinget i sommeren 2020 besluttede at reducere mængden af affaldsforbrænding i landet for at mindske forureningen. Derefter blev det overladt til kommunerne selv at finde ud af hvordan - ellers ville opgaven blive 'konkurrence-udsat'.

Miljøstyrelsen: Lukkeliste freder fem af de dårligste affaldsanlæg

INGENIØREN, AF SIMON FREIESLEBEN: Den foreløbige vurdering af KL:s »dødsliste« fra Miljøstyrelsen rejser tvivl om hvorvidt planen sikrer, at det reelt er de mindst miljørigtige affaldsforbrændingsanlæg, der lukkes. Da Kommunernes Landsforening fik til opgave at udarbejde en reduktionsplan, som skulle nedbringe den danske affaldsforbrændingskapacitet med 30 procent var et af kravene fra politikerne, at planen skulle sikre, at »de miljømæssigt dårligste anlæg lukker«.

Bevar Argos Energitårn

ROSKILDE DAGBLAD, AF RENÉ CHRISTENSEN, MF (DF) SJÆLLAND STORKREDS, MILJØORDFØRER: Grøn omstilling: Regeringen vil måske nedlægge et af Danmarks nyeste og mest effektive affaldsforbrændingsanlæg, Argos energitårn i Roskilde. Sagen handler om udmøntningen af den grønne omstilling af affaldssektoren, som regeringen indgik i juni 2020. Aftalen betyder, at Danmark frem mod 2030 skal reducere kapaciteten til affaldsforbrænding med 30 procent. Derfor skal der tages forbrændingsanlæg ud af drift, og det kan ramme Argos energitårn.

Roskilde Byråd: Luk først de gamle forbrændingsanlæg

SJÆLLANDSKE MEDIER: Luk først de gamle forbrændingsanlæg, der forurener mest, og lad os bevare de nyeste anlæg som ARGO i Roskilde, der giver mest energi og forurener mindre. Sådan blev konklusionen fra alle partierne i Roskilde Byråd, der på sit seneste møde diskuterede situationen efter et oplæg om situationen, efter at KL har lavet en plan, der betyder lukning af det moderne anlæg på Håndværkervej i Roskilde.

Debat: Samlet byråd: Vi kommer ikke til at lukke Argo

SN.DK, AF BYRÅDET I ROSKILDE KOMMUNE: »Dødslisten« over forbrændingsanlæg, der bør lukkes inden 2030, mødes af modstand fra et enigt byråd. Selvfølgelig skal vi genanvende mere affald og derfor have færre forbrændingsanlæg. Men vi skal skille os af med de gamle ovne, der sviner mest - ikke et nyt miljøvenligt anlæg som Argo.

Miljøstyrelsen kritiserer »spinkelt grundlag«: Lukkeliste freder 5 af de dårligste anlæg målt på miljø

WASTETECH, AF SIMON FREIESLEBEN: Den foreløbige vurdering af KL’s »dødsliste« fra Miljøstyrelsen rejser tvivl om hvorvidt planen sikrer, at det reelt er de mindst miljørigtige affaldsforbrændingsanlæg, der lukkes.

Aktindsigt afslører: Usikkert hvorvidt »dødsliste« lukker de mindst effektive anlæg

WASTETECH, AF SiIMON FREIESLEBEN: Forsyningstilsynet kalder i sin foreløbige vurdering datagrundlaget bag KL’s lukkeliste for »usikkert og problematisk opgjort«. Ifølge tilsynet kan det have haft betydning for hvilke affaldsforbrændingsanlæg, der nu er lukningstruede.

Forkert med ARGO

ROSKILDE AVIS, Indlæg af John Olsen, Roskilde: Udmeldingen om at lukke ARGO og Norfors i 2026 for at tilpasse affaldsforbrændings kapaciteten på Sjælland giver ikke mening, det er vist fastslået Der findes et mere solidarisk alternativ til at opnå samme målsætning i kapacitets reduktion, men alternativet kræver inddragelse af de politisk stærke kommuner på vestegnen, der ejer Vest forbrænding På ARGO Roskilde, Norfors (Hørsholm anlægget) og Vestforbrænding i Glostrup findes hvert sted et ' ældre' forbrændingsanlæg, som er idriftsat i 1996-98.

Kritik af usikre data bag affaldsbranchens »dødsliste«: Nye anlæg lukkes, gamle bevares

WASTETECH AF SIMON FREIESLEBEN: Hvis KL’s lukkeliste implementeres, så vil de tilbageværende forbrændingsanlæg i 2030 gennemsnitligt være tæt på den traditionelle pensionsalder – og det ældste over 50 år gammelt. Arkitekten bag planen forsvarer grundlaget for rapporten: »Vi har ikke fundet evidens for, at der ikke kan levetidsforlænges«.

Direktør: Realisering af “dødslisten” vil øge CO2-udledningen væsentligt

ALTINGET, KRONIK: Beslutningen om at skære ned for forbrændingskapaciteten bygger på utilstrækkelig eller måske forkert information. Hverken for klimaet eller økonomien giver det nogen mening, skriver Lars Vedel Jørgensen.

Energitårnet klædt i Dannebrog

Søndag aften var ARGOs Energitårn klædt i Dannebrog som en hyldest til håndboldherrerne, der spillede sig til VM titlen, og til hele Danmark, der bakkede op om holdet og flere gange måtte holde vejret under de i spændende kampe. Energitårnet klædt i Dannebrog vil kunne nydes i aftenmørket frem til onsdag. Tillykke til håndboldherrerne!

Energiordfører: Lukning af energitårn lyder dyr

SJÆLLANDSKE MEDIER: Det er ikke til gavn for hverken klimaet eller miljøet - og så efterlader det en regnin på knap en milliard til skatteyderne. Nogenlunde sådan lød budskaberne, da Affaldsselskabet Argos bestyrelsesformand Niels Hörup torsdag fik virtuelt foretræde for Folketingets klima-, energi- og forsyningsudvalg.

Skarp kritik af truende lukning: – En potentiel katastrofe

SJÆLLANDSKE MEDIER: Makværk. Vanvid. Katastrofe. Politisk bestillingsarbejde. En frygtelig proces. Der blev ikke holdt igen med de store ord på tirsdagens virtuelle byrådsmøde, da den særdeles omstridte sag om det lukningstruede Argo-forbrændingsanlæg i Roskilde var på dagsordenen. Særligt måden, som sagen har kørt hen over de ni ejerkommuners hoveder på, har chokeret byrådet. Dertil kommer stor kritik af det analysearbejde, der er grundlaget for, at anlægget nu bliver indstillet til lukning af Kommunernes Landsforening (KL).

Køge vil kæmpe for dødsdømt forbrændingsanlæg

TV2 LORRY: Byrådet i Køge vil arbejde for at undgå lukning af ARGO i Roskilde. Den bebudede lukning af det ikoniske forbrændingsanlæg ARGO i Roskilde har mødt massiv modstand. Nu også fra byrådet i Køge.

Dansk Fjernvarme: Dødslisten bør give anledning til genbesøg af politisk aftale

ALTINGET: DEDATINDLÆG AF KIM MORTENSEN, DIREKTØR, DANSK FJERNVARME: Ønsket om at reducere forbrændingskapaciteten er helt legitimt. Men beslutningen skal tages på et gennemarbejdet grundlag, ikke en tidspresset rapportering, skriver Kim Mortensen.

Flere affaldstransporter får kurs mod hovedstaden

SJÆLLANDSKE MEDIER: 35.000 lastvogne om året med affald kan komme til at fylde op på indfaldsvejene i Storkøbenhavn. Lukker affaldsanlægget Argo i Roskilde, som en analyse fra Kommunernes Landsforening lægger op til, skal affaldet fra ni sjællandske kommuner i stedet transporteres til enten Vestforbrændingen eller ARC, affaldsanlægget med skibakken på Amager.

Køge vil kæmpe for dødsdømt forbrændingsanlæg

LORRY.DK: Byrådet i Køge vil arbejde for at undgå lukning af ARGO i Roskilde. Den bebudede lukning af det ikoniske forbrændingsanlæg ARGO i Roskilde har mødt massiv modstand. Nu også fra byrådet i Køge.

Kommuner kæmper mod » vanvittig « lukning af Energitårnet

SJÆLLANDSKE MEDIERAF Af TINE FASMER OG TOMAS REVSBECH : AFFALD: KL-analyse, der skulle udpege landets mindst effektive og miljørigtige affaldsanlæg, lægger op til at lukke Argos nye og topmoderne affaldskatedral i Roskilde. Sjællandske ejerkommuner sabler analysen ned.

Argo peger på hav af fejl i rapport bag KL’s “dødsliste”: Vil have lukning omgjort

CLEANTECHWATCH AF FREDERIK TIMM BENTSEN: 48 ud af 53 afgørende miljøparametre er ignoreret i rapporten bag KL's liste over nedlukningsegnede affaldsenergianlæg, mener Argo. Nu vil affaldsselskabet, der selv er udpeget til lukning, have Folketinget til at gribe ind.

Lukkeliste gør mere klimaskade end klimagavn

DEBATINDLÆG AF NIELS HÖRUP & TRINE LINDEGAARD HOLMBERG I DK NYT: Den grønne omstilling af affaldssektoren bliver mere sort end grøn, desværre Regeringen og et bredt flertal i Folketinget indgik 16. juni 2020 en aftale om en grøn omstilling af den danske affaldssektor. I den forbindelse lagde klimaminister Dan Jørgensen (S) i et interview med Politiken vægt på, at det bør være ”de dårligste [anlæg] både ud fra et økonomisk og miljømæssigt perspektiv, der lukker”.

ARC og Concito vil genåbne affaldsaftale i klimaets navn – politikere afviser

CLEANTECHWATCH: ARC og Concito er nogle af de markante stemmer, som vil genbesøge klimaaftalen for affaldssektoren, så CO2-fangst og -lagring tænkes ind i lukningen af forbrændingsanlæg. V, R og SF afviser, men lover at presse regeringen for hurtigt at få lavet en strategi.

Regeringen vil lukke forbrændingsanlæg – næppe klimaklogt, advarer kritikere

INFORMATION: Folketinget håbede, at det med en klimaaftale for aff aldssektoren i juni havde sikret både mindre afb rænding, mere genanvendelse og en klar klimagevinst. Nu skaber KL’s ’dødsliste’ over anlæg, der bør lukkes, både fornyet strid og tvivl om planen og strategien

KL’s plan for den grønne omstilling af affaldssektoren bliver helt sort

ARGO: Den grønne omstilling står øverst på vores alles dagsorden – politisk såvel som for affaldssektoren. Kommunernes Landsforening (KL) har som led i udmøntningen af den politiske aftale af 16. juni 2020 om en grøn omstilling af affaldssektoren fået til opgave at pege på, hvilke affaldsforbrændingsanlæg der skal lukkes. Her fremgår et af Danmarks nyeste anlæg ARGO i Roskilde på listen.

Concito om KL’s “dødsliste”: Risikerer at gøre mere klimaskade end gavn

ALTINGET: Q&A: KL's bud på at lukke 10 affaldsforbrændingsanlæg frem mod 2030, vil sætte gang i mere afbrænding af importeret biomasse og tager ikke højde for etablering af CO2-fangst, advarer tænketank.

KL kritiserer nu direkte plan om at lukke affaldsforbrændingsanlæg inden 2030

ALTINGET: Det bliver både dyrt og potentielt også klimaskadeligt at gennemføre den politiske aftale om at reducere kapaciteten til affaldsforbrænding, advarer KL, efter selv at have udpeget anlæg, som skal lukkes.

Vil lukke effektivt forbrændingsanlæg: Regningen kan blive kommunernes

Sjællandske Medier: Affald bliver i stigende omfang genanvendt, og det kommer til at koste en række forbrændingsanlæg livet. Det er aftalt i statens klimaaftale, og det rammer blandt andre anlæg Argos kommuneejede anlæg i Roskilde.

Gode ARGO-menter efterlyses

Sjællandske Medier: Roskildes og Lejres socialdemokratiske borgmestre Tomas Breddam og Carsten Rasmussen slås sammen med partifæller og Venstre-borgmestre fra nabokommunerne for at redde ARGO's moderne og miljøvenlige affaldsforbrænding,

Klimaaftale om affald bør genåbnes

Concito-bloggen, Af Søren Dyck Madsen, seniorkonsulent og Tobias Johan Sørensen, klimaanalytiker. Aftalen risikerer at gøre mere klimaskade end gavn, da en reduktion af affaldsforbrændingen vil blive erstattet med øget brug af biomasse.

Fjernvarmeformand: KL’s dødsliste vil give problemer

Kronik i Altinget: Nedlæggelse af forbrændingskapaciteten øger sektorens udfordringer med at levere grøn varme. Politikerne bør derfor genoverveje deres beslutning, skriver Nils Olsen.

Borgmestre slås for forbrændingsanlæg

SJÆLLANDSKE MEDIER: Roskildes og Lejres socialdemokratiske borgmestre Tomas Breddam og Carsten Rasmussen slås sammen med partifæller og Venstre-borgmestre fra nabokommunerne for at redde ARGO's moderne og miljøvenlige affaldsforbrænding, der alene i domkirkebyen leverer fjernvarme til op mod 25.000 borgere.

ANALYSE: Kan den gordiske affaldsknude bindes op?

Ing.dk (Ingeniøren) 8. januar 2021 Simon Freiesleben Hansen Planen om at lukke ti affaldsforbrændingsanlæg efterlader flere ubesvarede spørgsmål. Hvem skal samle milliardregningen op, hvad skal erstatte affaldsvarmen - og hvad nu, hvis ejerne simpelthen nægter at lukke?

Kommentar: 25.000 KAN HOLDE PÅ VARMEN

Sjællandske Medier: EN NEGATIV NYHED ramte lige før jul Roskilde, og specielt den store del af kommunens indbyggere, som får opvarmet deres bolig med fjernvarme. Det samme gælder en række af vore nabokommuner imod vest syd og øst, der i mindre omfang er koblet til det samme system.

ARGO henter direktør fra Stevns Kommune

Stevnsbladet, (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen): Direktør i Stevns Kommune, Hanne Stensen Christensen skifter til ARGO den 1. februar, hvor hun skal arbejde som udviklingschef.

Miljøordfører Mette Gjerskov: Skal ARGO’s energitårn virkelig rives ned?

Roskilde Avis: Skal ARGO virkelig rives ned? Jeg ville virkelig ønske, at jeg havde en krystalkugle, så jeg kunne give svaret på det spørgsmål. ARGO - eller KARA, som vi kaldte det i mange år - har sammen med blandt andet Roskilde Kommune investeret svimlende beløb i at bygge ' Katedralen'.

Debat: Regeringens “dødsliste” lukker ARGO og gambler med vores forsyningssikkerhed!

Sydkysten, Af Torben Hoffman, Medlem af ARGOs bestyrelse Regeringen har besluttet at lukke flere affaldsforbrændingsanlæg, herunder ARGO i Roskilde, som bl.a. har investeret i den nyeste miljøteknologi, og tilbyder den laveste fjernvarmepris i Storkøbenhavn.

DEBAT: Forkert at lukke ARGO’s affaldsforbrænding: Roskildes katedral gavner det globale klima

Når Roskildes store affaldsanlæg, Katedralen brænder europæernes affald, falder den globale udledning af drivhusgasser. Det vil Folketinget desværre lave om på.

Sjællandske kommuner: Vil bevare ARGO’s forbrændingsanlæg

Sjællandske Medier: Alle de sjællandske kommuner, der er med i affaldsselskabet ARGO, er enige om, at det store og miljø-effektive forbrændingsanlæg i Roskilde bør bevares. Det vil de nu forhandle om med Folketinget, der får den endelige afgørelse i sagen.

Roskilde-borgmester Breddam: Slås for ARGO og fjernvarmen

Sjællandske Medier: Roskildes borgmester Tomas Breddam vil slås for at redde den moderne affaldsforbrænding i det store energitårn hos ARGO ved Københavnsvej. Det sørger for en billig og sikker forsyning til kommunens over 10.000 fjernvarme-forbrugere.

Roskildes V-leder: Vanvittigt at lukke vores energitårn

Sjællandske Medier: Når Kommunernes Landsforening nu lægge op til, at Roskildes topmoderne affaldsforbrænding i ARGO's energitårn ved Københavnsvej skal lukkes, er det noget af det mest vanvittige, jeg længe har hørt.

Argo-direktør spår kæmperegning for tidlig lukning

CLEANTECH WATCH, AF FREDERIK TIMM BENTSEN: Ender Argo med at skulle dreje nøglen om inden 2030, som KL lægger op til, vil affaldsselskabet til den tid skylde mere end en halv mia. kr. væk, vurderer direktør, der nu vil kæmpe for Argos overlevelse. "Vi håber, at fornuften vil sejre," siger hun.

Norfors: Vanvittigt at lukke de nye forbrændingsanlæg

Frederiksborg Amts Avis: UDFASNING: I forlængelse af den har KL udarbejdet en plan til Energistyrelsen over de anlæg, der kan lukke for at nå regeringens klimamål til fordel for en øget genanvendelse af affald.

KL klar med dødsliste: ARGO blandt 10 lukningstruede anlæg

WasteTech, af Simon Freiesleben. Kommunernes Landsforening har torsdag meldt ud, at de nu har en plan klar for, hvordan forbrændingskapaciteten kan reduceres med 30 pct. frem mod 2030.

Roskilde-vartegn står til at lukke og slukke – nu raser borgmestre

Lorry, af Anders Malling Beck: Affaldsforbrændingsanlæg i Roskilde og Hørsholm får dødsstødet af Kommunernes Landsforening, som har udpeget de mindst effektive og mindst miljørigtige anlæg til lukning.

KL’s Dødsliste lukker topmoderne anlæg – forbrugerne betaler

Det kan få alvorlige konsekvenser for borgerne på Sjælland, at Kommunernes Landsforening (KL) i dag har udpeget de forbrændingsanlæg, som foreslås lukket som følge af aftalen med Folketinget fra 16. juni om en grøn affaldssektor.

Affaldsselskab vil det fejlsorterede erhvervsaffald til livs

WASTETECH AF SIMON FREIESLEBEN: Nye sorteringsanalyser viser, at op mod halvdelen af det erhvervsaffald Argo modtager til forbrænding kan genanvendes. Affaldsselskabet tror på, at op mod 30.000 tons kan reddes fra destruktion og vil frem til og mod 2022 arbejde på at finde løsninger.

Destruktion af raske mink

TILSAGN OM SAMFUNDSOPGAVE: Flere affaldsanlæg i Danmark har modtaget henvendelse fra Fødevarestyrelsen med anmodning om at bistå med forbrænding af mink, som i disse dage bliver aflivet, som følge af sundhedsmyndighedernes Covid-19 risikoindsatser. ARC i København, ARGO i Roskilde og Vestforbrænding i Glostrup har også modtaget denne henvendelse og har torsdag over for myndighederne bekræftet, at de medvirker til løsning af opgaven.

ARGO overgår til nødberedskab grundet corona

CORONA VIRUS: ARGO overgår til nødberedskab på baggrund af regeringens udmelding om, at alle offentligt ansatte der ikke varetager kritiske funktioner, sendes hjem fra arbejde fra fredag den 13. marts og foreløbigt to uger frem.

Mere grøn energi fra madaffald i ni kommuner

ARGO SIKRER EN ENDNU MERE EFFEKTIV OMDANNELSE AF DET FRASORTEREDE MADAFFALD TIL GRØN ENERGI I FORM AF BIOGAS: Fra midten af 2020 sorterer borgerne i ARGOs ni ejerkommuner madaffald ved husstandene. I nogle kommuner har man gjort det i årevis, andre kommuner starter i år. ARGO har i samarbejde med kommunerne nu fundet en ny løsning, som fremadrettet sikrer en endnu mere effektiv omdannelse af det frasorterede madaffald til grøn energi i form af biogas.

Invitation til åbning af Gensalg i Køge

KØGE GENBRUGSPLADS: KØGE GIVER ET SKUB I DEN CIRKULÆRE RETNING, NÅR ARGO ÅBNER GENBRUGSBUTIKKEN ’GENSALG’ : Du er inviteret til en åbningsfest af de genbrugelige af slagsen den 27. marts klokken 15.30, hvor ARGO slår dørene op for genbrugsbutikken Gensalg på Køge Genbrugsplads.

ARGOs flotte resultat giver penge tilbage til kunderne

BEDRE RESULTAT END FORVENTET: Året 2019 gav et bedre resultat end forventet for ARGOs kraftvarmeværk i Roskilde, og derfor sender ARGO nu penge tilbage til en lang række kunder. Affalds- og energiselskabet ARGO er som andre virksomheder i gang med at opgøre sit resultat for 2019. Selskabet kan endnu en gang konstatere, at ARGOs kraftvarmeværk har en sund og robust økonomi, og har givet overskud igennem en årrække.

Smil Emil – STU-praktikant blomstrer i butikken Gensalg

ARGO, af Rie Døllner: Når der skal testes, kvalificeres og prissættes elektronik i genbrugsbutikken ’Gensalg’ på Roskilde Genbrugsplads, så er det Emils ansvar og fornøjelse. Emil er STU-praktikant, det vil sige han i et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb grundet en diagnose, der gør at han ikke kan tage en uddannelse indenfor de traditionelle rammer. Ved første øjekast kan Emil synes sky og indadvendt – men det er langt fra det fulde billede af Emil. Emil er en humørspreder, der forstår at bidrage positivt til arbejdsdagen og er vellidt af såvel kollegaer, ledelse og kunder.

Samarbejde med udviklingshæmmede er en ‘win-win situation’

ARGO, af Rie Døllner: Hver fredag kommer der mellem 5-7 udviklingshæmmede borgere, sammen med to pædagoger, ud til affaldsselskabet ARGO og samler affald på genbrugsanlægget i Gadstrup i en times tid. De udviklingshæmmede borgere er glade for at samle affald, og deres indsats er tydelig, hvilket ses på mængden af fyldte poser og det rene areal, når de forlader stedet. Samarbejdet med denne borgergruppe er lig med udtrykket ’win win situation’ for alle parter, og kan nemt kopieres til gavn og glæde.

Succes for genanvendelsen

'FARVEL TIL BRÆNDBART’ GØR AFFALD TIL RESSOURCER: Genanvendelsen er øget med 11.000 ton på årsbasis – det er 4.000 ton mere end forventet. Det er et bidrag på cirka 90 kilo pr. husstand – hvilket er 30 kilo mere end forventet. Disse resultater gavner ikke bare på den miljømæssige bundlinje, det er også en tydelig indikation om, at borgerne er med på sorterings-bølgen og ønsker at værne om miljøet.