03.07.2024ARGO

Potentielt sprængfarligt kemikalie lukker Jyllinge genbrugsplads

Genbrugspladsen i Jyllinge var i dag kortvarigt lukket. Det skyldes, at vi i kemihuset på pladsen har modtaget en mindre beholder med krystalliseret æter, som kan være sprængfarligt.

Vi kan se, at det er krystalliseret i den pose, som beholderen ligger i. Vi kontakter derfor med det samme vores sikkerhedsrådgiver, fortæller pladsmedarbejder Ane Harder.

Ingen fare for det øvrige Jyllinge

Midt- og Vestsjællands politi blev tilkaldt og lukkede og afspærrede genbrugspladsen i 50 meters afstand. Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste EOD foretog klokken 14:30 en kontrolleret sprængning af beholderen på marken ved siden af pladsen. I mens var både en ambulance og brandvæsenet til stede.

Der er ingen fare for det øvrige Jyllinge og vi vil nu undersøge, hvordan beholderen er indleveret til pladsen, fortæller Thomas Hartmann Nielsen, vagtchef i Midt- og Vestsjællands Politi.

Vær opmærksom på hvad du afleverer

Krystalliseret æter er et kemikalie, som kan være sprængfarligt, hvis det udsættes for rystelser. Det må derfor ikke afleveres til genbrugspladsen, men skal i stedet håndteres efter de retningslinjer, der står på produktets beholder.