Trods bekymring i branchen frygter Argo ikke konkurrenceudsættelse

WASTETECH AF SIMON FREIESLEBEN: »Dødslisten« ser ud til at være borte og begravet, men udsigten til potentiel liberalisering kan ramme særligt nye forbrændingsanlæg hårdt. Argo-direktør Trine Holmberg ser dog optimistisk på fremtiden.

Lige siden »dødslisten« blev forkastet op mod vinterferien, så har store dele af affaldssektoren befundet sig i et slags limbo. De uafklarede spørgsmål har nemlig hurtigt hobet sig op, siden KL-planen om at lukke forbrændingsanlæg blev vejet og fundet for let af myndighederne.

Skal forbrændingsanlæggene ruste sig på en kamp til døden på markedets præmisser ved en eventuel liberalisering og konkurrenceudsættelse? Hvilke rammevilkår skal styre udviklingen af en sådan manøvre, så det ender med en reduceret kapacitet? Og hvor stiller det ambitionerne om at installere CO2-fangst på affaldsanlæg?

Det er ikke til at sige, hvor længe der skal gå, før der kommer svar på disse spørgsmål. Der tales i branchen forsigtigt om muligheden for, at der kan komme en politisk udmelding i denne uge, men intet er officielt. For en række affaldsselskaber gælder det indtil da formentlig, at de foretrækker den nuværende limbotilstand i al dens uafklarethed frem for det ophold i skærsilden, som en placering på den nu famøse »dødsliste« bød på.

Læs hele artiklen her