Vilkårene på nuværende tidspunkt

ARGO arbejder på en anden måde i øjeblikket grundet corona- situationen. Læs nedenfor hvad det betyder for dig.

Døgnåbent

DØGNÅBEN GENÅBNER MANDAG DEN 4. MAJ KLOKKEN 17.00
Så er der godt nyt til de, som savner døgnåbne genbrugspladser. Da besøgstallet på pladserne og mængderne af det indkomne affald er nået normale tilstande på ARGOs genbrugspladser, har ARGO fået grønt lys til at genåbne døgnåben. Det er dog under hensyntagen til at nedenstående retningslinjer overholdes:
– Hold afstand til hinanden
– Sprit eller vask hænder før og efter besøg på genbrugspladsen
– Vis hensyn til hinanden

De døgnåbne genbrugspladser er: Bregninge, Høng, Bjæverskov, Køge, Viby, Jyllinge og Roskilde. Hvis du ikke allerede er tilmeldt døgnåbent, kan du gøre det ved at klikke her

VÆR OPMÆRKSOM PÅ: Alle døgnåbne genbrugspladser er der skiltet med et max antal af biler, som må være på pladsen ad gangen – dette skal respekteres! Alle pladser er videoovervåget og overholdes retningslinjerne ikke, vil den enkelte blive frataget muligheden for at benytte døgnåbent fremadrettet.

Genbrugspladser

ARGOs genbrugspladser er åbnet med stram adgangsregulering for både borgere og erhverv. Genbrugspladserne er åben indenfor normale åbningstider og -dage (dog ikke døgnåbent). Det betyder, at man vil kunne opleve kø, og at der vil være ventetid, når man kommer til genbrugspladsen.
ARGO vil allerede nu anbefale, at man kun kører på genbrugspladsen, hvis der er et uopsætteligt behov. Jo færre mennesker på genbrugspladsen, desto mindre er risikoen for smittespredning. Nærmere information følger om adgangsreguleringen i løbet af de næste dage.
DERFOR ÅBNER GENBRUGSPLADSERNE IGEN
ARGO, har på baggrund at anbefaling fra Kommunernes Landsforening (KL), holdt genbrugspladserne lukket siden 13. marts for at hindre smittespredning med Coronavirus, dog med særadgang for erhverv.
Da nedlukningsperioden for den offentlige sektor er forlænget, og der kan opstå udfordringer med affald, der ophobes yderligere i samfundet, har KL ændret anbefalingen på grundlag af en vurdering fra Styrelsen for Patientsikkerhed således, at genbrugspladserne kan genåbnes dog med stram adgangsregulering, øget hygiejne og skiltning om afstand m.v.
BEMÆRK: Skovle og koste er fjernet på genbrugspladserne af hensyn til smittefare, venligst med bring selv hvis det behøves.

Kompost

KOMPOSTDAG: Den årlige kompostdag på ARGOs i 2023 er lørdag den 1. april. For Høng og Store Heddinge Genbrugsplads er det søndag den 2. april. Tjek åbningstiden på genbrugspladserne på her.
(Bemærk Bjæverskov genbrugsplads har ikke kompost)

 

 

 

 

Regeringens udmeldinger

ARGO følger nøje anbefalingerne fra henholdsvis regeringens og Kommunernes Landsforening (KL). Det betyder at, der er stram adgangsregulering på genbrugspladserne og at arrangementer som fx kompostdag er udskudt indtil konditionerne er mere positive.

Kraftvarmeværk og deponi

Af kritisk virksomhed drifter ARGO fortsat:
– Kraftvarmeværket (og affaldsmodtagelsen på værket) i drift, så dagrenovationen kan blive behandlet.

– Deponi (og affaldsmodtagelsen) på Audebo Miljøcenter, samt modtagelsen af affald på Gadstrup genbrugsterminal i drift

 

Gensalg

ARGO ELSKER genbrug – men grundet situationen i forhold til Corona-visrussen, så er genbrugsbutikkerne i henholdsvis Roskilde og Torkilstrup lukket indtil videre frem til den 8. juni.
Åbningen af Køge Genslag er desuden udskudt til situationen ser anderledes positiv ud.