Besøg ARGO

ARGO tilbyder rundvisninger i Energitårnet og på vores genbrugspladser, behandlingsanlæg for genbrugsmaterialer samt miljøcenter.

Book rundvisning

Hos ARGO vil vi gerne bidrage til, at børn og unge lærer om affald, energiudnyttelse og genanvendelse. Vi tilbyder, at skoler og institutioner kan komme på besøg på vores kraftvarmeværk, genbrugspladser, genbrugsanlæg og deponi. ARGO deltager desuden i “åben skole” i samarbejde med flere af vores ejerkommuner.

Vi tilbyder også rundvisninger for foreninger, virksomheder og organisationer, der kunne være interesserede i at høre mere om ARGOs arbejde med at omdanne affald til ressourcer.

Læs mere om ARGOs forskellige tilbud og book et besøg her på siden.

Besøg Energitårnet

Om Energitårnet
På ARGOs kraftvarmeværk, Energitårnet, i Roskilde energiudnyttes det affald, der ikke kan genbruges eller nyttiggøres på anden vis. Varmen fra ovnen udnyttes til produktion af elektricitet og fjernvarme.

Om besøget
Besøget omfatter et indledende oplæg om ARGOs arbejde med affald og dernæst en rundvisning på Energitårnet. På rundvisningen følger vi hele affaldets vej gennem kraftvarmeværket: Fra det bliver læsset af skraldebilen og bliver ført videre ind i ovnen til produktionen af elektricitet og fjernvarme og den endelige rensning af røgen.

I alt varer et besøg 1½-2 timer.

Besøget er gratis.

Rundvisningerne på Energitårnet foregår fortrinsvist i vores åbningstid. Vi kan dog tilbyde et begrænset antal rundvisninger uden for åbningstid. Et besøg på Energitårnet er målrettet elever fra 4. klasse og op samt foreninger og virksomheder.

Vi viser gerne rundt for skoleklasser og grupper af mindst 10 og maksimum 20 personer ad gangen.

Sikkerhed
Af sikkerhedsmæssige årsager er rundvisninger på Energitårnet ikke velegnet til gangbesværede eller børn under 10 år.
Vær også opmærksom på, at besøget inkluderer ture i elevatorer.

Vi vil rigtig gerne vise frem, men det er vigtigt, at I assisterer os med sikkerheden. Derfor får alle gæster udleveret en hjelm og en gul vest, som skal bæres under hele rundvisningen af Energitårnet. Besøget foregår på en arbejdsplads, hvor der kører store maskiner og lastbiler fra forskellige vognmænd.

Derudover skal alle gæster være iført skridsikre og lukkede sko. Det vil sige ingen klipklapper, sandaler eller højhælede sko.

Rygning er forbudt på ARGOs matrikel.

Særlig info til lærere og elever
Vi anbefaler, at to lærere deltager ved besøg med flere end 20 elever. Læreren(e) har ansvaret for sine elever under hele besøget.

Under rundvisningen skal læreren danne bagtrop og sikre, at eleverne går samlet. Rundviseren går forrest, viser vej og fortæller. Det er vigtigt, at eleverne holder sig samlet om rundviseren.

Før besøget skal eleverne være informeret om, at de skal samles i flok, og at det er vigtigt, at de følger anvisningerne fra rundviseren. Alle elever skal desuden vide, at besøget foregår ved en arbejdsplads, hvorfor de skal være i stand til at holde et acceptabelt lydniveau og vise hensyn til de ansatte.

Der er mulighed for, at skoleklasser kan spise deres medbragte madpakker i vores skolestue i tilknytning til Energitårnet.

Book en rundvisning her

Besøg en genbrugsplads

ARGO driver 14 genbrugspladser, hvoraf mange er døgnåbne. Pladserne kan benyttes både af privatpersoner og af virksomheder.

På genbrugspladsen sorteres affaldet i containere. Meget affald kan genanvendes, hvis vi sorterer det rigtigt.

Læs mere om Genbrugspladser

Book en rundvisning her

Mere information om besøg på ARGOs genbrugspladser kommer snarest.

Besøg Gadstrup genbrugsanlæg

På Gadstrup Genbrugsanlæg modtages aviser, pap og plastik fra kommuner og erhverv til genanvendelse. Det presses til baller og sælges blandt andet til pap- og papirvirksomheder i Tyskland og Sverige.

Læs mere om Gadstrup genbrugsanlæg

Book en rundvisning her

Mere information om besøg på Gadstrup genbrugsanlæg kommer snarest.

Besøg Audebo miljøcenter

På Audebo Miljøcenter deponeres det affald, der ikke kan genanvendes eller nyttiggøres. Udover deponi foregår der også en række andre aktiviteter som fx kompostering af haveaffald og omlastning af affald.

Læs mere om Audebo miljøcenter

Book en rundvisning her

Mere information om besøg på Audebo Miljøcenter kommer snarest muligt.

Hvor bliver affaldet af?

Hvad sker der med din gamle cykel, når du afleverer den i metal-containeren på genbrugspladsen? Hvordan bliver et batteri genanvendt? Og nytter det overhovedet at sortere plast?

Det kan du få svar på i fem små animationsvideoer, som ARGO har lavet i samarbejde med affaldsselskaberne ARC, Vestforbrænding og AffaldPlus. I videoerne kan du følge affaldets vej – fra det bliver smidt i containeren, og til det bliver genanvendt i produktionen af nye produkter.

Se videoerne nedenfor og bliv lidt klogere på, hvordan man genanvender plast, metal, glas, pap og batterier.

Plast

Metal

Glas

Pap

Batterier

Farligt affald

Madaffald

Elektronikaffald

Haveaffald

Restaffald