Retningslinjer på genbrugspladsen

Hos os skal det være rart at komme på genbrugspladsen. Vi sørger for, at du let kan aflevere dit sorterede affald i de rigtige containere. Og vi vejleder dig rigtig gerne, hvis du er i tvivl. Til gengæld forventer vi, at du overholder vores ni simple retningslinjer.

1. Sortér og aflever dit affald rigtigt

Du skal selv sortere og aflevere dit affald efter de anvisninger, vi giver i vores sorteringsvejledning og på genbrugspladsen. Det gælder ikke mindst farligt affald og potentielt asbestholdigt affald.

2. Brug kun klare sække

Brug klare sække, når du sorterer dit affald derhjemme. Klare sække giver bedre sortering på genbrugspladsen, da både du og vi har let ved at se indholdet.

3. Lad restaffald og madaffald blive hjemme

Du har ikke mulighed for at aflevere ekstra restaffald eller madaffald på genbrugspladsen. Kontakt din kommune, hvis du ikke har plads til dit affald i beholderne.

4. Din bil må max veje 3.500 kilo

Køretøjer, der skal betjenes med stort kørekort, kan ikke komme ind på pladsen. Biler må have en maksimal vægt på 3.500 kilo. Kommer du med trailer, indgår den ikke som en del af totalvægten.

5. Du skal selv løfte dit affald i containerne

Har du tunge eller store ting, som du ikke selv kan løfte, må du invitere en ven med på genbrugspladsen. Af hensyn til vores arbejdsmiljø skal du nemlig selv løfte dit affald op i containerne – og rydde op.

6. Du må ikke klunse

Du må ikke tage ting op af containerne – vi sørger for, at tingene bliver genanvendt. Til gengæld må du gerne tage genbrugsting fra vores gratis-containere. I vores Gensalg-butikker kan finde alt fra møbler, keramik og køkkengrej til tøj, sko, baby- og børneudstyr. Du kan selvfølgelig også donere dine egne ting til genbrug. Det gør du under halvtaget på genbrugspladsen.

7. Skån miljøet og dem omkring dig

Sluk motoren, når du bevæger dig rundt på pladsen. Vi anbefaler, at du slukker motoren, hvis din bil holder stille i mere end et minut. Det er bedre for både miljøet og dem omkring dig.

8. Pas godt på børnene

Børn er altid velkomne på genbrugspladsen. Men selvom det er spændende for mange børn, kan det også være farligt. Der er både store makiner med dårligt udsyn og biler, der bakker – ofte med trailere. Så hold øje og pas godt på de små.

9. Spørg hvis du er i tvivl og følg vores anvisninger 

Hvis du er i tvivl om sortering eller placering af dit affald, så spørg os, så vi kan vejlede dig. Vi forventer samtidig, at du følger vores anvisninger.

Vi glæder os til at se dig!

Vil du gerne spare tid, når du skal af med dit affald?

Vi giver dig 7 tips til en hurtigere og nemmere tur på genbrugspladsen.

7 tips til en god tur på genbrugspladsen

Måske er du også interesseret i

Adresser og åbningstider

Find din nærmeste genbrugsplads og se også hvornår der er travlest.

Hvad er Døgnåben?

Aflever dit affald når det passer dig bedst. Se hvor og hvordan her.

Sorteringsvejledning

I tvivl om dit affald? Slå det op og få svaret i vores nye sorteringsvejledning.

Genbrugsbutikker

Er du også vild med gode genbrugsfund? Så kig ind i Gensalg.