Ofte stillede spørgsmål fra virksomheder

Her finder du svar på de spørgsmål, som du og andre virksomheder oftest stiller os. Vi har listet spørgsmålene op i kategorier, så du let kan finde lige netop dét svar, du leder efter.

Om genbrugspladsen

Hvor finder jeg genbrugspladsens åbningstid?

Du finder alle vores genbrugspladsers åbningstider på siden ”Find nærmeste genbrugsplads”.
Besøg siden ”Find nærmeste genbrugsplads”

Jeg kan ikke nå på genbrugspladsen i åbningstiden – hvad gør jeg?

Har du ikke mulighed for at besøge en af vores genbrugspladser i åbningstiden, så har du mulighed for at tilmelde dig ”Døgnåben genbrugsplads”. Når du er tilmeldt ordningen, kan du benytte dig at en af vores døgnåbne genbrugspladser efter åbningstid.

Læs mere om ”døgnåben genbrugsplads”, og tilmeld dig ordningen.

Kan jeg betale kontant på genbrugspladsen?

Nej, vi tager desværre ikke imod kontanter på vores genbrugspladser. Betalingen skal i stedet ske via girokort, som udsendes én gang om måneden.

Hvad er erhvervsaffald egentlig?

Erhvervsaffald er alt det affald som er frembragt af en virksomhed – det gælder både det husholdningslignende affald som medarbejderne producerer, men også eventuelt affald fra virksomhedens produktion.
Har du udført en opgave for en borger, bliver affaldet betragtet som erhvervsaffald, hvis det bliver afleveret af en virksomhed.

Hvad må jeg aflevere af affald på genbrugspladsen?

Vi tager imod stort set alt affald fra borgere og virksomheder – på nær madaffald og restaffald. Det skal du i stedet aflevere gennem den kommunale ordning eller den renovatør, der afhenter dit husholdningslignende erhvervsaffald.

Må jeg aflevere affaldet i sorte sække?

Nej, du må ikke aflevere dit affald i sorte sække, når du bruger/besøger en af vores genbrugspladser. Du skal i stedet bruge klare sække. Når du bruger klare sække til dit affald, er du med til at sikre en bedre sortering på genbrugspladsen, da du har let ved at se indholdet i sækken og det har personalet også.

Kørsel og transport

Hvilke køretøjer må jeg benytte?

Alle køretøjer, der vejer under 3500 kg. må komme ind på genbrugspladsen. Har du en trailer med, tæller den ikke som en del af de 3500 kg.

Kan jeg aflevere erhvervsaffald i en privat bil?

Ja, du kan sagtens aflevere erhvervsaffald i en privat bil. Du skal dog huske at melde det til en vores pladsmedarbejdere, som sørger for at fakturerer virksomheden.

Må jeg aflevere erhvervsaffald som gående eller cyklist?

Du må gerne aflevere erhvervsaffald som gående eller cyklist, du skal du huske at melde det til pladspersonalet, som sørger for at opkræve virksomheden for aflevering af erhvervsaffaldet.

Betaling og opkrævning

Jeg er vicevært i en boligforening – skal boligforeningen betale for aflevering af affaldet?

Boligforeninger kan aflevere deres affald fra private borgere gratis, da borgerne betaler for dette via deres lejeudgifter/SKAT.
Affald fra boligforeningernes fællesområder betragtes som erhvervsaffald og ikke private borgeres affald. Derfor skal de affald afleveres som erhvervsaffald.
Det er muligt for boligforeninger at blive fritaget for fakturering permanent, hvis det aftales at de henvender sig, når de afleverer erhvervsaffald. For at kunne blive fritaget permanent, skal man skrive en mail til erhverv@argo.dk.

Hvordan har I fundet ud af prisen pr. besøg for erhvervsdrivende?

Prisen for erhvervsaffald dækker både over behandling, transport og drift af pladsen. Vi ønsker at behandle affaldet på det miljømæssig set bedste måde.

Skal virksomheden være tilmeldt for at benytte genbrugspladsen?

Nej, virksomheder skal ikke tilmeldes inden de skal benytte en af vores genbrugspladser. Da vi registrerer alle indkørsler på pladsen vha. en nummerpladescanner, kan vi automatisk opkræve virksomhederne for deres besøg. Virksomhederne betaler for hver gang de har besøgt pladsen.

Hvordan betaler virksomheden for aflevering af erhvervsaffaldet?

Virksomheder betaler for aflevering af erhvervsaffald når de kører ind på pladsen i deres firmabiler. Via nummerpladescannere kan vi registrere alle indkørte erhvervsbiler på genbrugspladsen og automatisk sende en opkrævning til virksomheden.

Jeg har en bil, der både er registret til erhvervsmæssig og privat brug – bliver jeg så opkrævet betaling, hvis jeg afleverer privataffald?

Hvis du afleverer privataffald i en bil, der både er registreret til erhvervsmæssig og privat brug, vil du automatisk blive opkrævet for at køre ind på pladsen i en firmabil. For at få annulleret opkrævningen skal du henvende dig til pladspersonalet ved ankomst, så kan de sørge for at virksomheden ikke bliver opkrævet.

Får jeg en regning, hvis jeg låner eller lejer en bil på gule plader?

Virksomheder, der lejer biler og afleverer erhvervsaffald kan ikke blive fritaget for fakturering.
Du har pligt til at henvende dig til personalet og meddele at de afleverer erhvervsaffald.

Jeg kommer i en flyttebil – hvordan bliver jeg opkrævet?

Flyttebiler kan kun blive fritaget for fakturering hvis den private borger er med i bilen, og meddeler personalet på pladsen at der er tale om privat affald, samt fremviser sit sundhedskort, som dokumentation for at de tilhører den pågældende genbrugsplads.
Er den private borger ikke med i bilen kan de ikke fritages.