ARGO sikrer nu, at langt mere tekstilaffald genanvendes

Med en ny aftale om behandling af tekstilaffald sikrer ARGO nu, at mindst 80 procent af borgernes tekstilaffald bliver til nyt tøj eller andre produkter.

Det udleder store mængder CO2, når tøjproducenterne producerer nyt tøj og tekstiler. Derfor stiller ARGO tårnhøje krav til den eksisterende genanvendelsesteknologi og sikrer nu, at mindst 80 procent af borgernes tekstilaffald bliver genanvendt til nyt tøj eller andre produkter.

Vi skal skubbe alt det eksisterende tøj, vi overhovedet kan, ind i produktionen af nyt tøj. Derfor sikrer vi i ARGO, at så meget som muligt af de 1.100 tons tekstilaffald, vi hvert år modtager, bliver til nyt tøj og tekstil. Samtidig med at resten bliver til andre nyttige produkter, fortæller direktør Trine Lindegaard Holmberg.

Hullede strømper bliver til nyt tøj

Det er den hollandske koncern Wolkat, som de næste to år skal oparbejde det tekstilaffald, som borgerne i Kalundborg, Køge, Lejre, Odsherred, Roskilde, Solrød, og Stevns Kommune afleverer til os gennem husstandsindsamling og på genbrugspladserne.

Hos Wolkat kradses tekstilaffaldet op, og med den nye aftale sikrer vi, at mindst 15 procent af tekstilaffaldet bruges til at fremstille nyt tøj og tekstiler.

Resten bruges som materiale i nye produkter. Blandt andet aftørringsklude, finere filtprodukter som tasker og grovere filtprodukter som isolering, akustikplader og møbelfilt.

Genbrugeligt tøj skal fortsat til velgørende organisationer

Tøj som andre kan få glæde af, bør borgerne fortsat aflevere til velgørende organisationer. Sniger der sig alligevel genbrugeligt tøj ned i posen med hullede strømper, sorterer vores aftalepartner Wolkat det fra og sælger det til genbrug, så nye ejere kan få glæde af det.

Aftalen om behandling af tekstilaffald træder i kraft 1. november 2023 og gælder for to år. De første data for behandlingen af tekstilaffald forventer vi at have klar i starten af 2024.