13.03.2023ARGO

Kompostdag 2023

Kompostdagen er lørdag den 1. april indenfor de normale åbningstider. Komposten kan hentes på alle ARGOs genbrugspladser, med undtagelse af Bjæverskov Genbrugsplads. Det er også muligt at hente kompost hos Miljøcenter Audebo (Hagesholmvej 7, 4520 Svinninge). BEMÆRK: Store Heddinge Genbrugsplads og Høng Genbrugsplads har kompostdag søndag den 2. april. NB.: Den gratis kompost er så længe lager have.

Traditionen tro inviterer ARGO til kompostdag på sine genbrugspladser lørdag før påske. Det plejer at være en travl og god dag, hvor flere trailere end normalt lægger vejen forbi en af ARGOs genbrugspladser.

Hvad er kompost og hvad er dens egenskaber
Den udleverede kompost i ARGO er ren have-parkkompost, som fremstilles ved en “mile” kompostering fra Solum. Kompostmilen opbygges af grene, blade mv. fra et helt år, hvilket sikrer en ensartet kvalitet. Under komposteringen stiger temperaturen til et niveau, hvor ukrudtsfrø og plantesygdomme tilintetgøres. Kompostmadrassen vendes et par gange i løbet af året for at sikre, at alle ydre lag opvarmes.

Komposten bør blandes med anden jord
Komposten kan være for kraftig til at plante direkte i, så det anbefales, at komposten blandes med anden jord, inden den fyldes i fx krukker eller i et nyt højbed. Nogle steder blandes komposten med sand, hvilket gør den mindre kraftig. I disse tilfælde kan jorden bruges direkte, hvor man ønsker det.

Kompost i store mængder
I alt kommer der 5.000 ton kompost ud til genbrugspladserne. På hver plads vil der blive lavet et område, hvor bunken af kompostjord bliver tilgængelig. Det er en god ide selv at medbringe kost og skovl, for de sæt genbrugspladserne råder over, kan meget nemt være optaget af andre borgere med samme formål.