Besøg ARGO

ARGO tilbyder rundvisninger i Energitårnet og på vores genbrugspladser, behandlingsanlæg for genbrugsmaterialer samt miljøcenter.

Hos ARGO vil vi gerne bidrage til, at børn og unge lærer om affald, energiudnyttelse og genanvendelse. Vi tilbyder, at skoler, institutioner og andre interesserede grupper kan komme på besøg på vores kraftvarmeværk, genbrugspladser og deponi.

Læs mere om ARGOs forskellige tilbud og book et besøg her på siden.
Hold dig opdateret med sidste nyt om ARGOs skoletjenestes tilbud og få inspiration til undervisning på Facebooksiden ARGO – Skoletjeneste:  ARGO – Skoletjenesten | Facebook

Besøg Energitårnet

Om Energitårnet

På ARGOs kraftvarmeværk, Energitårnet, i Roskilde energiudnyttes det affald, der ikke kan genbruges eller nyttiggøres på anden vis. Varmen fra ovnen udnyttes til produktion af elektricitet og fjernvarme.

Om besøget

Afhængig af hvilken gruppe der besøger os, varierer indholdet af et besøg.

Alle besøg starter med en introduktion til ARGOs arbejde med affald og dernæst en rundvisning i Energitårnet.

I alt varer et besøg cirka 1½ time.

Besøget er gratis.

Rundvisningerne i Energitårnet foregår fortrinsvist i vores åbningstid. Vi kan dog tilbyde et begrænset antal rundvisninger uden for åbningstid. Besøg i Energitårnet er målrettet skoleklasser fra grundskole og ungdomsuddannelser samt foreninger og virksomheder.

Vi viser gerne rundt for grupper af mindst 10 og maksimum 28 personer.

Sikkerhed

Regler for besøgende på Roskilde Kraftvarmeværk (29.08.2022)

I tilfælde af en evakuering fra tårnet, skal man kunne komme hurtigt ud uden brug af elevator. Derfor kan gangbesværede ikke deltage i almindelige rundvisninger i Energitårnet. Alle gæster skal desuden være iført skridsikre og lukkede sko. Det vil sige ingen klipklappere, sandaler eller højhælede sko.

Vær også opmærksom på, at besøget inkluderer ture i elevatorer.

Vi vil rigtig gerne vise frem, men det er vigtigt, at I assisterer os med sikkerheden. Derfor får alle gæster udleveret hjelm, sikkerhedsbriller og en gul vest, som skal bæres under hele rundvisningen i Energitårnet. Besøget foregår på en arbejdsplads, hvor der kører store maskiner og lastbiler fra forskellige vognmænd.

Rygning er forbudt på ARGOs område.

Særlig info til lærere og elever

Der skal deltage to voksne ved besøg med klasser. Der voksne har ansvaret for at holde tal på eleverne under hele besøget.

Under rundvisningen skal en voksen danne bagtrop og sikre, at eleverne går samlet. Rundviseren går forrest, viser vej og fortæller. Det er vigtigt, at eleverne holder sig samlet om rundviseren.

Der er mulighed for, at skoleklasser kan spise deres medbragte madpakker i vores skolestue i tilknytning til Energitårnet.

Book dit besøg her

Rundvisning efter kl. 16?
Vi tilbyder også mulighed for rundvisninger på forespørgsel efter kl. 16.00. Hvis du ønsker dette, bedes du udfylde vores formular her.

Besøg en genbrugsplads

Om genbrugspladserne

ARGO driver 14 genbrugspladser, hvoraf mange er døgnåbne. Pladserne kan benyttes både af privatpersoner og af virksomheder.

På genbrugspladsen sorteres affaldet i containere. Meget affald kan genanvendes, hvis vi sorterer det rigtigt.

Om besøget

Rundviseren starter med at fortælle generelt om genbrugspladsen og om sit arbejde. Derefter går I en tur rundt på pladsen med stop fem udvalgte steder. Der er også indlagt en sorteringsøvelse, som eleverne skal lave. Undervejs er der mulighed for at stille spørgsmål, men der vil sikkert også være lidt tid til sidst.

I alt varer et besøg cirka 1½ time.

Besøg på genbrugspladser er både for børnehaver, skoleklasser fra grundskole og ungdomsuddannelser samt foreninger og virksomheder.

Vi viser gerne rundt for grupper af mindst 10 og maksimum 28 personer. Hvis du ønsker at besøge genbrugspladsen med flere klasser/hold, skal du oprette en forespørgsel for hver klasse/hold.

Rundvisningerne på genbrugspladserne foregår i pladsens åbningstid. Vær opmærksom på at de mindre pladser ikke har åbent alle dage. Tjek derfor pladsens åbningstid INDEN du foreslår besøgsdatoer.

Besøget er gratis.

Sikkerhed

Vi vil rigtig gerne vise frem, men det er vigtigt, at I assisterer os med sikkerheden. Derfor får alle gæster udleveret en gul vest, som skal bæres under hele rundvisningen. Besøget foregår på en arbejdsplads, hvor der kører store maskiner og lastbiler fra forskellige vognmænd.

Vent venligst med at gå ind på pladsen til hele jeres gruppe er samlet.

Rygning er forbudt på ARGOs område.

Særlig info til lærere og pædagoger

Når I ankommer til pladsen, vil I blive modtaget af en af ARGOs rundvisere. Rundviseren er en af vores faste genbrugspladsmedarbejdere, som er ekspert i genbrugspladsen som arbejdsplads og i sortering af affald. Sandsynligvis har rundviseren ikke pædagogisk eller undervisningsmæssig uddannelse, og det er derfor vigtigt, at de voksne, der følger med klassen/gruppen, påtager sig det pædagogiske ansvar for børnene. Både af hensyn til deres sikkerhed og til deres indlæring.

Der skal deltage to voksne ved besøg med klasser/børnegrupper. De voksne har ansvaret for at holde tal på børnene under hele besøget.

Under rundvisningen skal en voksen danne bagtrop og sikre, at børnene går samlet. Rundviseren går forrest, viser vej og fortæller. Det er vigtigt, at børnene holder sig samlet om rundviseren.

ARGO har udviklet et par arbejdshæfter til hhv. 0.-3. og 3.-5. klasse, som frit kan printes og benyttes hjemme på skolen, i forbindelse med jeres besøg på genbrugspladsen. Hæfterne finder I her:

Opgavehæfte genbrugsplads 0.-3. klasse

Opgavehæfte genbrugsplads 3.-5. klasse

Book dit besøg her

Rundvisning efter kl. 16?
Vi tilbyder også mulighed for rundvisninger på forespørgsel efter kl. 16.00. Hvis du ønsker dette, bedes du udfylde vores formular her.

Hvor bliver affaldet af?

Hvad sker der med din gamle cykel, når du afleverer den i metal-containeren på genbrugspladsen? Hvordan bliver et batteri genanvendt? Og nytter det overhovedet at sortere plast?

Det kan du få svar på i fem små animationsvideoer, som ARGO har lavet i samarbejde med affaldsselskaberne ARC, Vestforbrænding og AffaldPlus. I videoerne kan du følge affaldets vej – fra det bliver smidt i containeren, og til det bliver genanvendt i produktionen af nye produkter.

Se videoerne nedenfor og bliv lidt klogere på, hvordan man genanvender plast, metal, glas, pap og batterier.

Plast

Metal

Glas

Pap

Batterier

Farligt affald

Madaffald

Elektronikaffald

Haveaffald

Restaffald

Gips

Tekstiler

Mad & drikkekartoner

Rent Træ

Til nedgravning/deponi