04.10.2024Genbrug

Nu åbner vi Direkte Genbrug på Stevns

Brugte byggematerialer, møbler, elektronik og legetøj. Lørdag den 5. oktober og søndag den 6. oktober klokken 12:00 åbner ARGO og Stevns Kommune et helt nyt område med gratis genbrug på ARGOs genbrugspladser i Hårlev og Store Heddinge. 

Nu kan du give eller hente alt fra brugte byggematerialer, møbler og boligting til køkkengrej, elektronik og legetøj. Gratis. Det sker, når ARGO og Stevns Kommune den 5. og 6. oktober klokken 12:00 åbner et helt nyt genbrugskoncept på genbrugspladsen i Hårlev og Store Heddinge.

Den officielle åbning af de to nye områder foregår på genbrugspladsen i Hårlev lørdag den 5. oktober klokken 12:00, hvor Flemming Petersen, formand for udvalget for Plan, Miljø og Teknik i Stevns Kommune, klipper den røde snor. ARGO og Stevns Kommune serverer desuden en ristet med brød til alle, der har downloadet “Direkte Genbrug”-appen.

Sådan donerer og tager du genbrugsting
I det nye område kan både private, virksomheder, organisationer og foreninger donere eller hente brugbare genbrugsting. Når du donerer ting, skal du sætte hver ting på rette hylde, så de er synlige og tilgængelige for andre, som gerne vil have fornøjelsen af dem. Når du henter ting, behøver du ikke samtidig donere ting. Du skal til gengæld downloade appen ”Direkte Genbrug” og registrere dine genbrugsfund i appen, inden du tager dem med dig. Registreringerne bruger ARGO til at beregne hvor meget CO2, du og andre er med til at spare klimaet for.

Konceptet er allerede en stor succes på andre genbrugspladser
ARGO har allerede åbnet samme koncept på genbrugspladserne i Jyllinge, Kalundborg, Roskilde og Viby. En stor succes med mange begejstrede besøgende. Godt 6.000 mennesker har downloadet appen, og alene de første tre måneder har 14.235 genbrugsting fået nye ejere. ARGO forventer at åbne konceptet på ARGOs øvrige genbrugspladser på Sjælland i løbet af efteråret og vinteren 2024/25.