12.08.2024Genbrug

Åbningsfest: Nye områder med gratis genbrug

Brugte byggematerialer, møbler, elektronik og legetøj. Lørdag den 17. august klokken 13:00 åbner ARGO og Roskilde Kommune et helt nyt område med gratis genbrug på ARGOs genbrugspladser i Jyllinge, Roskilde og Viby. 

I et stort hvidt telt med en grøn port kan du fra lørdag den 17. august klokken 13:00 give eller tage alt fra brugte byggematerialer, møbler og boligting til køkkengrej, elektronik og legetøj. Gratis. Nu åbner ARGO og Roskilde Kommune nemlig det nye genbrugskoncept på genbrugspladsen i Jyllinge, Roskilde og Viby.

Med vores nye koncept vil vi gerne give endnu bedre muligheder for at være med til at forlænge tings levetid, forhindre produktion af nye ting og spare vores klima for tonsvis af CO2-udledning, fortæller ARGOs genbrugschef Finn Kjær.

Download app og få en ristet med brød 
De nye telte med gratis genbrug åbner klokken 13:00 både i Jyllinge, Roskilde og Viby. På genbrugspladsen i Roskilde klipper borgmester Tomas Breddam den røde snor til teltet klokken 13:00. Herefter er der en ristet med brød til alle, der har downloadet ARGOs app ”Direkte Genbrug”. Appen skal du nemlig bruge i teltet til at registrere dine genbrugsfund.

Sådan donerer og tager du genbrugsting
I det nye område kan både private, virksomheder, organisationer og foreninger donere eller tage brugbare genbrugsting. Når du donerer ting, skal du sætte hver ting på rette hylde, så de er synlige og tilgængelige for andre, som gerne vil have fornøjelsen af dem. Når du tager ting, behøver du ikke samtidig donere ting. Du skal til gengæld downloade appen ”Direkte Genbrug” og registrere dine genbrugsfund i appen, inden du tager dem med dig.

Dine registreringer bruger vi til at beregne hvor meget CO2, du og andre sparer klimaet for. Vi kan også bruge oplysningerne til at sikre endnu bedre muligheder for at forebygge affald og genbruge mere. På dén måde kan vi sammen bidrage endnu mere til den grønne omstilling, fortæller ARGOs genbrugschef Finn Kjær.   

Konceptet er allerede en stor succes i Kalundborg
Den 1. juni åbnede ARGO sammen med Kalundborg Kommune samme koncept på genbrugspladsen i Kalundborg. En stor succes med mange begejstrede besøgende. Flere tusinde har downloadet appen, og alene de første to måneder har 3.500 genbrugsting fået nye ejere. ARGO forventer at åbne konceptet på ARGOs øvrige genbrugspladser på Sjælland i løbet af efteråret og vinteren 2024.